Galleri Alstrup

Telemanntid

PRESSEMEDDELELSE:

Galleri Alstrup er nu klar med sin sommerudstilling. Udstillingens titel Telemanntid (eller teatertid) er hentet fra den norske forfatter Erlend Loes bog Stille dage i Mixing Part fra 2009.

Telemanntid er den tid til fordybelse hovedpersonen, dramaturgen Telemann, bruger på toilettet, hvor han tænker på teater, mens han lader sin kones elektriske tandbørste køre, indtil den ikke har mere batteri. Telemanntid er ønsket om koncentration og glæden ved disponibel egentid. Begrebet forholder sig til kreativitet med både befriende selvironi og dyb alvor. Og udstillingens værker befinder sig her - mellem det letsindige og tunge - det konceptuelle og traditionelle.

De udstillende kunstnere er Mikkel Seeberg, og Lise Seier Petersen.

Mikkel Seeberg:

Mikkel Seeberg

Mikkel Seeberg er fotograf og vil på udstillingen præsentere sit seneste projekt med bylandskaber fra Europa og Mellemøsten. Med udgangspunkt i 7 historiske byer, arbejder han med deres ligheder og særpræg. Seeberg arbejder med hulkamera og gummitryk i 4-farver; 2 gamle fotografiske teknikker, der på hver sin måde er med til at skabe billedernes særegne atmosfære.

Lise Seier Petersen:

Lise Seier Petersen

"Tordenskjolds soldater" er Lise Seier Petersens bidrag. I skitseform vises et projekt, der består af 180.000 lerfigurer, 5 m høje, som opstilles på E 45 fra Haverslev til Bruxelles og Strassburg, hvor de vil kræve plads til mangfoldighed! De går på midterrabatten og er fordelt på de i alt 1621 km. med en indbyrdes afstand på 9 m. Referencen er Matrix, gravfigurerne fra Qin Shi Huang og Johannes V. Jensens beretning om "Kimbrernes tog" i trilogien "Den lange rejse". 180.000 er dét antal kimbrere, der blev dræbt eller tilfangetaget under slaget ved Vercellae den 30. juli år 101 f.Kr.

:

Kunstnerkollektivet har med værket "Menu til måltid og web" ladet to computere, Francis og Nigella, simulere tilberedningen af en tre-retters menu. Menuen består af tarteletter m. grønne asparges + rejer, tournedos m. kartoffeltoppe + smørdampede danske gulerødder og honningparfait med blåbærkogte pærer. Dette festmåltid kan publikum opleve ved at overvære en opfindsom og animeret dialog mellem de to computere. Man skulle tro, at to mennesker sad og kommunikerede med hinanden, men personerne og sanseligheden er blevet en tidslomme; stolene er tomme. siger hurra for computer og velbekomme!

Alle er velkomne til Galleri Alstrups fernisering på udstillingen Telemanntid søndag d. 27. juni kl. 15 - 17. Kunstnerne vil være tilstede og galleriet byder på et glas vin. Udstillingen kan ses alle dage undt. mandag, til og med d. 29. august.