Galleri Alstrup

Anita Houvenaeghel, Hanny Abel, Jan Anker Petersen i Galleri Alstrup

PRESSEMEDDELELSE:

Anita Houvenaeghel

Bevægelse gennem

lys og mørke.....
…..gennem solens og vindens tid

røre stenen og se -
skyggernes bevægelse …

Sådan udtrykker Anita Houvenaeghel sig om udstillingen Sol-tid i Galleri Alstrup.

Anita Houvenaeghel er inviteret til at udstille sammen med galleriets indehavere keramiker Hanny Abel og billedhugger Jan Anker Petersen. Der er fernisering på udstillingen Kristi Himmelfartsdag kl. 19.30.

”Sol-tid” tager afsæt i de tre kunstneres inspiration fra det fælles nedarvede; natur, tradition, identitet og samhørighed.

Anita Houvenaeghel udstiller stentryk, måske mere kendt som litografi.

Flere af Anitas grafiske arbejder er udført direkte på sten, og andre på folie.

På det grafiske værksted i Madrid skabte hun fire forskellige dybtryk/kobberstik.

Fra Det Grafiske Værksted i Hjørring ses en serie med titel "jorden skælvede" og på det færøske grafiske værksted udførte Anita en opgave for Ålborg Kongres - og Kulturcenter med titlen Carmen.

Således bliver det et gensyn med Anita Houvenaeghels udvalgte grafiske arbejder gennem 20 år.


Hanny Abel

Hanny Abel har som koncept til denne udstilling drejet vaser uden fod, vaser der kun står på en spids, hvilket selvfølgelig er umuligt!. ”Jeg har modelleret mine vaser sammen, så de læner sig op ad hinanden, støtter og bærer hinanden hvilket giver mulighed for at lege med det skulpturelle element. Samtidig anslår det temaet relationer, samhørighed og samvær. De kan stadig holde blomster, så de fungerer også som et lille stykke skulpturel brugskunst”, siger Hanny Abel


Jan Anker Petersen

Jan Anker Petersen viser en række skulpturer og fotos, under fællesbetegnelsen anefigurer. Det er primært ansigter og former der peger tilbage i tiden og er tæt forbundet til historen og myterne. Altså udspringet, der hvor vi kommer fra.

Skulpturene, er sortbrændt med enkelte farvede glasurstrøg, eller i voks, eller gips, som kendes fra senantikkens og nyklassicismens dødsmasker. Fotografierne er holdt i sort/ hvid.

Alle er velkommen til fernisering på udstillingen Sol-tid Kristi Himmelfartsdag kl. 19.30, hvor også Anita Houvenaeghel vil være til stede. Galleri Alstrup byder på en forfriskning.Sidste udstillingsdag er søndag d. 9. juni.