Galleri Alstrup

John Riise

PRESSEMEDDELELSE:

John RiiseJohn Riise

I år starter Galleri Alstrup deres udstillingsrække allerede søndag d. 26. februar med fernisering på udstillingen GAIA VARIATIONER. En fin serie billeder af maleren John Riise, som har udstillet i galleriet at par gange tidligere. Da vi lavede aftale om udstillingen var John Riise alvorlig syg og døde kort tid efter.

John Riises udstilling består af 30 billeder, acryl på papir som blev malet fra september til november 2011, som blev det sidste tidspunkt, hvor det var muligt for ham at male. Det er natur og liv i kondenseret form; alle de indtryk han fik fra skoven, havet, krattet, blomsterengen, haven og himlen er blevet omsat til farve, flade og rytme på papiret. Motiverne er ikke bundet til et bestemt sted eller tidspunkt, men er mere stemningsmættede abstraktioner over træer, mos og løv med genkendelige elementer og farveklange fra årstidernes skiften. Eller som kunstanmelder ved Nordjydske Leif Bøgh ved en tidligere lejlighed har skrevet:"Billederne skaber en en uforklarlig fornemmelse af kriblende livsudfoldelse..."

John Riise er født i Aalborg i 1948 og opvokset i Nordjylland. Som ung var han med til at starte I. Chr. Sørensens litografiske værksted i Hjørring. Han er uddannet fra Kunstakademiet i København ved professor Egill Jacobsen, og har senere taget akademiets kunstpædagogiske uddannelse ved professor Helge Bertram. John Riise boede i og omkring København indtil 1998, hvor han sammen med sin kone Eva flyttede til Vester Thorup i Han Herred. I gennem nogle år var han fast tilknyttet til Vester Thorup Efterskole som huskunstner. Han døde d. 3. februar i år.

Det er en stor glæde for Galleri Alstrup at invitere til fernisering af denne fine udstilling, hvor man oplever det væsentlige ved John Riise som maler; at være tæt på og se det store i det små, og at få billederne til at leve og ånde. Alle er velkommen til ferniseringen søndag d. 26. februar kl. 14.00. Ved ferniseringen spiller Anders Moltsen, en af John Riises gode venner, irsk musik sammen med Jakob Graae Hansen og Christina Kronborg. Galleri Alstrup byder på en lille forfriskning.