Galleri Alstrup

13. april - 1. juni 2014. Udskæringer og andet godt.

PRESSEMEDDELELSE:

Så er vi klar til en ny sæson i Galleri Alstrup. Palmesøndag d. 13. april kl. 15 har vi fernisering på en udstilling med Amir Zainorins seneste værker.

Udstillingen hedder”Udskæringer og andet godt”, og er et tematisk arbejde med identitet i bredeste forstand.

I sine udskæringer, ”papercut-outs”, genbruger han materiale fra andre kunstneres plakater og med spejle skaber han en selvreflektion. Nogle værker er uden spejle og skaber i stedet en stedbundethed, ved at beskueren ser ind i væggen eller en anden baggrund.

I de udstillede malerier arbejder han med tryk fra gummistempler, hvilket giver en klar reference til hans mange møder med immigrationsmyndighederne.

Amir Zainorin er et glædeligt gensyn. Vi udstillede første gang hans værker tilbage i 2006, dengang primært collager.

Han er født og opvokset i Malaysia men har nu i en årrække været bosat i København.

Zainorin er det man vil kalde en multi kunstner. Han siger selv:”jeg arbejder i mange forskellige medier: med installationer, performances, fotografi, collager,video og maleri. Mine værker beskæftiger sig med emner som spænder fra identitet, politik, socio-økonomiske forhold og kunst for kunstens skyld.

Kunst er for mig et spørgsmål om muligheder, muligheder for at have kontakt, for at skabe eller simpelthen muligheden for at vælge en anden måde at leve sit liv på.”

Alle er velkommen til ferniseringen, hvor Hanny Abel og Jan Anker Petersen vil give en introduktion til udstillingen.
Udstillingen kan ses til søndag d. 1. juni.