Galleri Alstrup

5. april - 1. juni 2020. Hist og Her - Mette Elimar Jensen

Pressemeddelelse:

Jørgen og Bodil alias Mads og Mette

Traditionelt er Påsken tiden for mange nye og friske udstillinger, også i Galleri Alstrup.

Vi har aftalt med maler og grafiker Mette Elimar Jensen at vi hænger hendes udstilling op, så den er klar PALMESØNDAG.

Grundet coronakrisen og de medfølgende restriktioner laver vi visse ændringer.

Ferniseringen er aflyst for at forebygge smittespredning, men galleriet er åbent alle Påskedagene Kl. 12 - 17, hvis nogen skulle have lyst til at komme forbi.

Mette Elimar Jensen siger om sin udstilling:

Billederne tager afsæt i min morfars historie og spørgsmålet: Hvorfor var han kommunist?
Det fik mig til at undersøge børnenes liv på landet for over 100 år siden, hvilket blev til en række billeder. Ikke romantiske gengivelser af gamle dage, men et forsøg på at se barnet.
I mit arbejde fik jeg tilladelse af folkemindesamler H. P. Hansens familie til at bruge citater fra bogen "Hyrdeliv på Heden".
Udstillingen, "Hist og Her", er inspireret af Steen Steensen Blichers sang om Mads Doss. Han var den unge hyrdedreng, som gik i heden hvor han mødte Mett Kølvro. Først legede de sammen, så blev de kærester og til sidst blev de gift.
I de billeder som er præsenteret i Galleri Alstrup, er det lyset, fladerne og stregernes rytme som bliver til motiverne - mennesker, træer og marker.

Mette Elimar Jensen er uddannet maler og grafiker fra Det Jyske Kunstakademi 1989. Hun udstiller sine værker i gallerier og kunstforeninger, både som seperat udstillinger og sammen med andre kunstnere. Hun har også et tæt samarbejde med Børns Møde med Kunsten.


Vi ophænger udstillingen, så meget af den kan ses gennem galleriets store vinduer. Så man kan gå en frisk tur i Alstrup og vindueskikke.

Efter Påske holder vi åbent efter aftale. Udstillingen vil hænge indtil 2. Pinsedag. Vi håber da at coronavirusen er klinget af, så vi alle kan genoptage vores sociale og kulturelle liv, og blandt andet komme til Alstrup og se Mette Elimar Jensens udstilling, "Hist og Her".