Galleri Alstrup

9. april - 30. april 2017. Thurit Sørensen

PRESSEMEDDELELSE:

I år indleder Galleri Alstrup sæsonen palmesøndag, d.9. april med udstillingen Sort_Hvidt_Gråt.

Galleri Alstrup har i år inviteret Grafiker Thurit Sørensen til at udstille sammen med galleriets indehavere Keramiker Hanny Abel og Billedhugger Jan Anker Petersen.

Thurit Sørensen arbejder med dybtryk på kobberplader. Den sorte trykfarve giver alle nuancer af grå, og dyb sort, mod papirets hvidhed.
Thurit Sørensens grafiske værker skildrer dagligdagens små, og til tider, underlige eller finurlige sammentræf. Dyr, mennesker og ting. Tilfældigheder og hændelser. Hendes billeder giver årsag til undren, men også en forståelse af andre, større eller mindre sammenhænge i tilværelsen.

Hanny Abel udstiller mange små rakubrændte skåle. Sammenstillingen og mængden af skåle giver det æstetiske udtryk.
Fordi raku er så simpel, og samtidig en meget hårdhændet keramisk metode, kan alle processer aflæses som en historie i den færdige skål.

Jan Anker Petersen viser også raku. Dog ikke i den keramisk traditionelle forstand, men store genstande, rå og uglaseret. Jan Anker Petersen bygger sine ting op i sammensatte forme fra forskellig emballage. Resultatet er keramik med et udtryk der giver mindelser om fjerne kulturer og en svunden oldtid.