Galleri Alstrup

20. marts - 30. april 2016. Lars Ringgaard

PRESSEMEDDELELSE:

I år åbner Galleri Alstrup sin 21. sæson, Palmesøndag.

Udstillingen “Fra en anden verden” med maleren, billedhuggeren og multikunstneren, Lars Ringgaard.

Ringgaard er uddannet fra Århus Kunstakademi i 1969 - 70, samt gennem længere ophold i Frankrig og specielt Italien.

Hjemme igen, startede han værksted og udførte en lang række store udsmykninger på skoler, institutioner og virksomheder bl.a. Buskelund Skole, Silkeborg.
I 90erne begyndte han at skære marionetdukker og interessere sig for scenografi og det håndholdte teater. I samarbejde med sangere, musikere og skuespillere har han sat adskillige "udstyrsstykker" op som marionet dukketeater. F.eks. Shakespeares "Stormen”, der turnerer på skoler og insitutioner, og senest opera-oratoriet “Oedipus Rex” af Strawinsky, dette sammen med OperaVoce. Sammen med fortællersken Louise Højlund har han genoplivet det traditionelle “maveteater”, kendt fra de tidligere markedspladser.
Børnekulturen spiller en central rolle i hans virke. Dels hans arbejder med forskellige interaktive installationer på institutioner for udviklingshæmmede børn. Men også undervisning i billedkunst, primært på Den kreative skole i Silkeborg, hvor han er en eftertragtet leder af workshops indenfor snart sagt alle genrer af kunstnerisk udtryk. Hans skulpturer er ofte lavet af sammensatte genbrugsmaterialer; trapper, cykeldele, violiner, en dobbeltseng, en kaminlåge, gamle kobbernedløbsrør, osv.
Fra hans værksted i Vrads udspringer mange utraditionelle stærke, livskraftige spændende værker. Gennemgående fabulerende og stærke i farver, malerier med mytologiske toner, skulpturer og store marionetdukker.

Lars Ringgaards kunstneriske univers er helt hans eget med talrige referencer til de gamle mestre, myter og arketypiske fortællinger, til kunsthistorien og litteraturen.

Galleri Alstrup glæder sig til at præsentere Lars Ringgaards værker for publikum til ferniseringen 20. marts kl. 15. Kunstneren vil være til stede til denne festlige begivenhed, hvor alle er velkommen. Udstillingen kan ses til udgangen af april.