Galleri Alstrup

29. marts - 25. maj 2015. Tina Langhoff & Kjeld Nielsen

PRESSEMEDDELELSE:

Så er vi klar til en ny sæson i Galleri Alstrup. Palmesøndag, d. 29. marts har Galleri Alstrup fernisering på sin påskeudstilling, denne gang med Kjeld Nielsen, maler og grafiker og Tina Langhoff, keramiker, begge uddannet fra Århus Kunstakademi.

Fælles for de 2 kunstnere er deres fantastiske arbejde med koloritten. Der er ingen nemme genveje. Farverne lægges på i mange tykke lag, enten det er Kjeld Nielsen, der påfører linolie på lærred med en spartel, eller Tina Langhof der lægger  glasur i mange lag på en lerform, som gennemgår flere brændinger, inden krukkerne får deres endegyldige udtryk.

Tina Langhoff har værksted i Århus og har i en del år været fast udstiller i Galleri Pagter i Kolding. Det er første gang hun udstiller i Galleri Alstrup, så vi glæder os til at præsentere hendes krukker for vores besøgende.

Tina Langhoff arbejder med enkle og rolige, nærmest klassiske former. Hun eksperimenterer med tryk, dekorationer, former og strukturer. Hun brænder ofte sin keramik i mange omgange, lægger nye glasurlag på ind imellem og får på den måde et meget groft og rustikt udtryk frem. Det er også på den måde det fantastiske farvespil i krukkerne kommer.

Kjeld Nielsen har vi haft en del samarbejde med, og han har udstillet i vores galleri med jævne mellemrum igennem årene. Kjeld Nielsen er født og opvokset i Søkbæk, har været i håndværksmaler-lære i Hvalpsund, og er først senere kommet på akademiet i Århus.

Malerierne til denne udstilling indeholder en del genkendelige motiver, eller dele af motiver.  Men det er stadig det meget udviklede arbejde med farvespillet, de mange toner, nuancer, og lag i malerierne, man som beskuer hæfter sig ved, en berigende farveæstetik.

Galleri Alstrup byder alle velkommen til ferniseringen Palmesøndag kl. 15, hvor også de 2 kunstnere vil være til stede. Udstillingen er åben i alle påskedagene og kan ses til og med  d. 25. maj.