Galleri Alstrup

12. juni - 30. august 2015. Galleri Alstrup 20år

PRESSEMEDDELELSE:

20 års jubilæum og reception i Galleri Alstrup.

"Det er helt ufatteligt, at vi nu har boet i Alstrup i 21 år og har haft  Galleri Alstrup i 20 år", siger Hanny Abel i en lille pause mellem de store skåle, hun er i gang med at modellere til jubilæumsudstillingen.

 De sidste måneder har der været travlhed på både skulptur- og keramikværkstedet. Hanny Abel og Jan Anker Petersen fejrer de 20 år med en udstilling af egne værker.

"Historien om Galleri Alstrup startede i 1994 hvor vi pakkede cyklerne for at finde et sted hvor vi kunne arbejde og bo. Vi cyklede ned ad bakken i landsbyen Alstrup, og der på hjørnet, lå den gamle købmandsgård og lokkede. Vi kom fra Århus hvor vi netop var færdige på Århus Kunstakademi og nu ville vi ud at se om vingerne kunne bære".

Galleri Alstrup åbnede i 1995 og hvert år siden, fra påske til 1. september, har galleriet i sæsonen haft mange forskellige udstillinger.
Galleriet fungerer som et eksperimentarium og en legeplads, med en rimelig skarp profil, valgt ud fra temperament og hjerte; installationskunst,  videokunst, temaudstillinger med titler som f.eks. "Alstrup før og nu" og "Det er så dejligt ude på landet". Kunstnere som Anita Houvenaeghel, Ninni Lodahl Gjessing, John Riise, Lise Seier Petersen,  Jette Noyes, Anni Gamborg, Amir Zainorin fra Malaysia, japanske Yusuke Nagano og de svenske kunstnere Pia Skogberg og Elisabet Wahlström, er blot et lille udsnit af snart 60 forskellige udstillinger.
Galleriet har også lagt rum til 2 bogfrigivelser og en fejring af Henry Heerups 100 års fødselsdag. Det sidste i samarbejde med Anni Gamborg og Troels Laursen.

"Om sommeren har vi gennem mange år brændt raku i haven bag galleriet, og glade børn og voksne er taget herfra med deres eget lille kunstværk. Et stort tilløbsstykke er også vores lagersalg som vi holder før juletravlheden. Her rydder vi op på hylderne og sælger keramik og kunst til spotpriser.
Ligesom brumbassen, gjorde vi det bare. Efter 20 år, som selvstændige kunstnere synes vi det store arbejde med at holde Galleri Alstrup flyvende stadig er givende og udviklende og vi er glade for den store opbakning vi nyder fra vores kunder og gæster".

Galleri Alstrup  holder reception og fernisering på deres 20års-jubilæumsudstilling fredag d. 12. juni. kl. 15. "Vi håber at mange af vores gæster, kunder og samarbejdspartnere vil fejre dagen sammen med os. Vores kollega keramikeren Lise Seier Petersen åbner udstillingen. Alle er velkommen", siger Jan Anker Petersen